Ste PRED nakupom SEDEŽNE GARNITURE?

Pretehtajte OPTIMALNO RAZMERJE MED CENO IN KAKOVOSTJO glede na vaše potrebe in prioritete

Večini današnjih kupcev je domači proračun, ki ga namenijo opremi doma, eden najpoglavitnejših, če ne celo najpomembnejši dejavnik, ki vpliva na nakup. Bistveno pri tem je zavedanje, da ne kupujete vsakdanjih dobrin, ampak tako rekoč trajno dobrino, ki ima določen vpliv na kakovost vašega vsakdana. Konec koncev si večina nakup sedežne garniture privošči le na vsakih nekaj let, najboljše pa nam lahko nudijo udobje tudi do 20 let ali celo dlje.

Na ceno in kakovost posameznih modelov običajno vplivajo:
MATERIAL oblazinjena. (umetno usnje, tkanine, mikrotkanine, usnje, materiali s certifikati za lahko čiščenje, vodoodbojne, ognjevarne tkanine itd…)
VZMETENJE (brez vzmetenja / valovite vzmeti / bonel vzmeti /  žepkaste vzmeti; enojno / dvojno / trojno vzmetenje…)
POLNILA različne trdote in stopnje elastičnosti (klasična PU pena /  hladno valjana pena /  kombinirana “sendvič” pena z večimi plastmi PU pene različne trdote in elastičnosti / spominska pena / umetna vata / perje / puh…)
OGRODJE (iverna plošča, lesonit, masiven les, kovinska kosntrukcija,…)
PODNOŽJE (plastične / lesene / kovinske noge, velikost in oblika nog…)
OBLIKA in PREŠITJE – sedežne garniture bolj zapletenih oblik in z bogatejšim prešitjem so lahko nekoliko manj ugodnje od minimalističnih, ravnih linij brez dekoriativnih šivov na sedišču in hrbtišču.
DODATNE FUNKCIJE (izvlečno pomožno ležišče, zaboji za shranjevanje, električni pomik sedežev, pomični nasloni ipd.)

Torej, vprašajte se, kolikšen del proračuna boste namenili vaši novi sedežni garnituri in poizvedite, kakšno kakovost za določeno ceno lahko pričakujete.

 

Ugotovite optimalno DIMENZIJO sedežne garniture za vaš dom

Pri tem je bistvena natančna lokacija v prostoru, kjer bo sedežna garnitura stala. Bodite pozorni na to, od kod prihaja svetloba, koliko prostora bo ostalo okoli sedežne garniture za normalno gibanje, pozorni bodite na odmike od ostalega pohištva v prostoru ter predvsem na višino parapeta oken, v kolikor se bo sedežna garnitura nahajala pod njim.

Pomagamo si lahko s praznimi škatlami, ki jih zložimo na prostor, kjer bo domovala nova garnitura, čez škatle položimo rjuho in si tako lažje predstavljamo kako bo funkcioniral prostor. Pomaga tudi, če na tla z zaščitnim lepilnim trakom vrišemo tloris novega prostora. Sedežna pa ne sme biti dovolj velika samo za naš prostor temveč tudi za vse naše aktivnosti. Če na sedežni le gostimo goste in na njej največkrat le sedimo, bo velikost zagotovo drugačna, kot če na njej v pol ležečem položaju beremo ali gledamo televizijo. Če si želimo, da bomo z izborom dolgoročno zadovoljni, se mora sedežna garnitura zagotovo prilagoditi našim življenjem in nas ne sme zanesti, da bi izbrali tisto, ki nam je všeč na prvi pogled.

V pohištvenem centru SINT so vse objavljene dimenzije sedežnih garnitur “bruto” – podane so torej največje možne dimenzije, ki jih artikel zavzema. Npr. če ima sedežna garnitura sedišče dolgo 200 cm, preko njega pa na vsaki strani “gledata” še po dva naslona za roko širine 25 cm, je torej bruto dolžina sedežne garniture 250 cm.

Podrobnejše napotke o tem,  katera dimenzija je optimalna za vaš prostor, najdete na TEJ povezavi.

 

LEVA ali DESNA postavitev?

Pogosto kupce zmede, katera postavitev sedežne garniture ja prava. Določanje leve in desne izvedbe se med ponudniki lahko razlikuje, zato priporočamo, da se to jasno razščisti in preveri pred nakupom. V SINT-u postavitve obravnavamo tako:

Kotna “L” – izvedba:

U“-izvedba:

 

DOBAVNI ROK

Pri veliki večini modelov sedežnih garnitur kupci lahko izberejo svojo postavitev oz. kombinacijo različnih elementov, enako velja za material oz. barve. Ker je izbor obsežen, vseh garnitur seveda nimamo na zalogi. Zato pred nakupom upoštevajte, da so dobavni roki lahko tudi daljši – celo do nekaj mesecev!
Torej, če želite sedežno garnituro, prilagojeno vašim željam, v vaš dom postaviti npr. pred Božičem, je pravi čas za pričetek ogledov oz. naročilo lahko tudi že v začetku jeseni.

O vseh podrobnostih lahko vedno dobite informacije tudi v našem pohištvenem centru SINT v Škofji Loki, preko telefona 04 51 34 606 / 607 ali preko e-pošte info@pohistvosint.si.