STILI KUHINJ PO MERI

Poznate 4 osnovne stile kuhinj?
Določitev želenega videza vaše nove kuhinje po meri je zelo pomembna. Ustrezati mora vašemu okusu in hkrati biti v skladu z vašim domom kot celoto ter mu dodati uporabno vrednost v skladu z estetiko.

CLASSIC

Klasične kuhinje so zasnovane tako, da so vrata omarice vstavljena v okvir, ki vrata še dodatno ojača, hkrati pa pričara vizualno značilno podobo tradicionalne izdelave in domačnosti, ki jo klasične kuhinje nudijo. Primerne so tako za moderne kot tradicionalne domove.

V zadnjih nekaj letih je povpraševanje po tem stilu izrazito naraslo zaradi vedno bolj atraktivnega »skandinavskega« sloga. Igrive podrobnosti in umirjena eleganca nudijo praktičen koncept, preproste oblike in osnovne, nevpadljive dekorje.

Ob tem ne pozabite na skladnost celote in prostoru dodajte toplino s kombinacijo lesenih dekorjev in hladnih, bolj zadržanih dekorjev. Npr. namesto enobarvnih vrat lahko uporabite tudi preprosta lesena vrata in delovne plošče v videzu kamna. Ali pa se odločite za kuhinjo v mirnejši izvedbi ter prostoru dodate domačnost z dekorjem lesa na vaših tleh.

 

RUSTIKAL

V teh nostalgičnih kuhinjah običajno prevladuje in izstopa lesni dekor, dopolnjujejo pa ga podrobnosti, kot so vrata z značilnimi starinskimi utori in/ali oblogami ter »vintage« ročaji.

Barvne sheme vključujejo bele, kremne in pastelne odtenke, sam slog pa v domu pričara vzdušje domačnosti in topline.

Izredno lepo se rustikalne kuhinje po meri podajo alpskemu slogu gorskih koč, dolenjskim zidanicam in primorskim kamnitim hišam. Piko na i domačnosti ambienta ustvarijo nostalgični dodatki, kot so namizni prti, zavese, starinska posoda in pripomočki, ki jih lahko obesite nad kuhališče.

V SINT-u vam nudimo kakovostne rustikalne kuhinje po meri, ki bodo navdušile s preciznimi detajli, kot so natančno izrezljani venci in okvirji, ki jih pri drugih stilih kuhinj ne boste našli.

 

MODERN

Moderne kuhinje po meri predstavljajo širši segment kuhinj in so vedno v trendu! Zajemajo brezčasen dizajn in skladnost z vsemi stili domovanj – modernimi in tradicionalnimi. Zaradi preprostih linij in ogromne izbire različnih dekorjev si lahko sestavite »evergreen« kombinacijo, ki bo elegantno dopolnila vaš dom ne glede na njegovo starost in obstoječo podobo.
Vedno aktualne oblike vrat so običajno enostavne, gladke, z rahlo zaobljenimi ali popolnoma ravnimi robovi.

Nanje se lepo podajo vsi tipi ročajev, klasični, moderni ali integrirani ter vsi dekorji – les, kamen, mat dekorji in barve v izvedbi visokega leska.

Zaradi svojih nevtralnih linij in barvnih kombinacij se lahko skladajo z vsemi stili domovanj – starejšimi in novejšimi.

 

TREND DESIGN

Extra, nenavadno, pogosto minimalistično z jasnimi linijami in eleganco – vse to so lahko značilnosti »trend-design« kuhinj, za katere se odloča vse več lastnikov novih ali renoviranih domov.

Običajno brezročajne izvedbe vrat z mehkim in komajda slišnim odpiranjem z ogromno variacijo dekorjev. Poleg klasičnih lesnih, kamnitih dekorjev, mat in sijaj izvedb vrat, vam trend-design nudijo dodatno estetsko vrednost npr. z vrati v videzu usnja, 3D strukturo, videzom rje (industrijski slog), »extra high gloss« sijajem, »velvet« žametnim ali saten mat dekorjem ter kovinskimi detajli in modernimi oblikami.

Za razliko od klasičnih in drugih stilov kuhinj, trend-design kuhinje izstopajo s svojimi čistimi linijami in gladkimi zaprtimi površinam. Z raznoliko izbiro barv in materialov si lahko pričarate hladno ali toplo vzdušje, sterilno ali s pridihom domačnosti. Elegantnost se lahko poudari npr. z delovnimi ploščami v kamnitih dekorjih; topli detajli, kot so npr. odprte police ali stenska obloga v barvi lesa pa pričarajo bolj sproščeno vzdušje.

 

Oglejte si izbor VSEH STILOV iz naše ponudbe, preglejte raznolike primere postavitev ter dekorjev v galerijah posameznih kuhinj po meri ter se naročite na brezplačen 3D izris še danes!

O vseh podrobnostih lahko vedno dobite informacije tudi v našem pohištvenem centru SINT v Škofji Loki, preko telefona 04 51 34 606 / 607 ali preko e-pošte info@pohistvosint.si.