Kaj izmeriti pred nakupom SEDEŽNE GARNITURE

Izredno pomembna je pravilna izmera prostora za vašo novo sedežno garnituro. Nihče ne želi odšteti nekaj stotakov ali tisočakov za sedežno garnituro, ki je nato ne bi mogel postaviti v prostor ali še huje, niti vnesti skozi svoja vrata.

Torej, kaj in zakaj izmerite:

1.) Širino vseh vrat (vhodna, notranja,…), skozi katere bo potrebno prenesti sedežno garnituro. Veliko elementov sedežnih garnitur je danes že v celoti ali vsaj delno sestavljenih. Gre za večje in širše kose pohištva, katere ni nujno vedno lahko spraviti skozi vrata.

2.) Pozicija vrat in oken v prostoru (od ene stene do druge).

3.) Višino parapet oken, da se bodo lahko le-ta normalno odpirala v primeru, če bo sedežna garnitura stala pred oz. pod njimi.

4.) Širina vrat, ki se odpirajo v prostor – proti sedežni garnituri. Nepraktično je, če v prostor postavite preveliko sedežno garnituro in se posledično vrata ne odpirajo v celoti in tako onemogočajo normalen dostop v prostor.

5.) Dolžino in širino radiatorja ali drugih grelnih teles ter njihovo pozicijo v prostoru. Radiator naj se nahaja minimalno 10 cm od sedežne garniture. V nasprotnem primeru lahko zaradi neposrednega stika tople/vroče površine s sedežno garnituro pride do poškodbe in deformacije materialov oblazinjenja.

6.) Predvidene oz. obstoječe ostale ovire ali kose pohištva, ki se bodo nahajali v istem prostoru in posledično namenili manj prostora novi sedežni garnituri (dnevni regal, klubska mizica, počivalnik,…).

7.) Neto površino prostora, namenjeno izključno sedežni garnituri, brez zgoraj naštetih »ovir«.
V tem primeru je najzanesljivejši način, da predel tal, na katerega nameravate postaviti novo sedežno garnitura, po obliki mer tlorisa garniture polepite s krep lepilnim trakom (ki ga s tal enostavno odlepite) ali porišete s kredo (ki jo s tal enostavno zbrišete). Pomagamo si lahko tudi s praznimi škatlami, ki jih zložimo v približno obliko predvidene sedežne garniture ter čeznje položimo rjuho.

Tako boste dobili najlažji prikaz zasedenosti prostora in velikost prehodov med bodočo sedežno garnituro in ostalimi predmeti v istem prostoru.

Za pomoč in dodatna pojasnila so vam na voljo tudi naši strokovni svetovalci preko kontaktnega obrazca, e-naslova info@pohistvosint.si ali telefona 04 51 34 606/607.