Pravilna izmera kuhinjskega prostora

Ob načrtovanju vaše nove kuhinje v pohištvenem centru SINT v Škofji Loki je priporočljivo, da pred začetkom načrtovanja našim svetovalcem predložite okvirne mere vašega prostora.

Pravilne mere prostora bodo našim načrtovalcem v veliko pomoč pri načrtovanju postavitve in pozicije elementov, s tem pa bomo poskrbeli, da bomo že prvi izris izdelali kakovostno in optimalno glede na sam prostor.

Seveda bodo naši strokovanjaki ob končni odločitvi za nakup poskrbeli tudi za BREZPLAČNO strokovno izmero na vašem domu in točnost mer prostora še enkrat preverili.

Torej, kako se pravilno lotiti izmere prostora v vašem domu…

TLORIS

Najprej si skicirajte tloris prostora, kjer se nahaja kuhinja. V kolikor se kuhinja nahaja v prostoru, kjer je planirana tudi jedilnica ali dnevno-bivalni prostor, priporočamo, da pomerite celoten prostor. Naši načrtovalci vam bodo za lažjo vizualno predstavo lahko na izris vrisali tudi ostalo pohištvo v prostoru.

1. Izmerite celotno dolžino posameznih sten od skrajnega levega do skrajnega desnega robu.

2. Izmerite višino prostora od tal do stropa.

3. Izmerite dolžino od levega/desnega robu stene do roba okna (rob okenske niše) ali vrat (do podboja).

4. Izmerite odprtino okna in/ali vrat od roba do roba (vertikalno in horizontalno).

*5. Izmerite višino do okenske police. Ta podatek je eden izmed ključnejših v primeru, da bo kuhinja potekala pod samim oknom!

*6. Izmerit dolžino od levega/desnega robu do točke, kjer se nahaja vodovodni / plinski / električni priključek.

*7. Označite in izmerite radiator ali druge ovire v prostoru (npr. dimnik, kamin ipd.)

*8. Označite in izmerite odprtino za napo.

*vse te izmere lahko podate tudi na narisu prostora.

NARIS

S pravilno izmerjenim in označenim narisom prostora boste razveselili slehernega načrtovalca kuhinj! V kolikor tloris prikazuje predvsem osnovno prostorsko mero, pa z narisom lahko prikažete veliko več pomembnih in tehničnih podatkov.

 

Na tlorisu si označite stene (npr. A, B, C in D) in le-te narišite po zaporedju. Na stene (A, B, C ali D) vrišite okna, vrata, toplotna telesa, dimnike in ostale “ovire” v prostoru.

Nato tako kot na tlorisu, pričnite z izmerami od leve/desne stene do posameznega objekta ali instalacije. Pomembno: pri merjenju instalacij (odtok, izpust za hladno/toplo vodo, vtičnice, stikala), vedno merite sredino posamezne instalacije.

 

V pohištvenem centeru SINT v Škofji Loki našim strankam nudimo vrhunske kuhinje po naročilu in po meri vašega prostora priznanih evropskih proizvajalcev. Naši strokovni načrtovalci z veseljem priskočijo na pomoč pri načrtovanju vaše nove kuhinje po meri. Da bi izris in svetovanje potekala kar najbolj optimalno, vam priporočamo, da se na izris predhodno prijavite preko SPLETNEGA OBRAZCA , e-maila: info@pohistvosint.si ali telefona 04 / 51 34 606.